Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Бутон за дарения
чрез BITCOIN

2/22/2010

С Истина. И Светлина. И Обич. » Разговори с Бога 1

- 10. Допустим ли е сексът? Каква е истината за това човешко изживяване? Дали единствената цел на секса е продължение на рода, както твърдят някои религии? Дали истинската святост и просветление се достигат чрез въз­държание или чрез преобразуване на сексуалната енергия? Допустим ли е сексът без любов? Може ли физическото усещане от него да бъде достатъчно добра причина за изживяването му?
- Разбира се, че сексът е „допустим". Ще повторя още веднъж: ако не исках да играеш на определени игри, не бих ти дал играчките. Ти даваш ли на децата си неща, с които не искаш да играят?
Играй си със секса. Играй! Чудесно удоволствие е. Защо? Защото той може би е най-голямото удоволствие, което можеш да изпиташ с тялото си, ако става дума само за чисто физическо изживяване.
Но за Бога, недей разрушава невинността и чистотата в секса, радостта и удоволствието, като злоупотребяваш със секса. Не го използвай за власт или за скрити цели, за задоволяване на самолюбие или за господство. Недей из­ползва секса за каквито и да било други цели освен за най-чиста радост и най-висш екстаз - дарен и споделен. Това е любов и то пресътворена, а тя е нов живот! Кажи не съм ли избрал чудесен начин да създавам още като вас!
Що се отнася до въздържанието, вече изразих мнени­ето си. Никога нищо свято не е било постигнато чрез въздържание. Желанията обаче се променят с откриването на нови по-големи светове. Следователно не е необичайно някой просто да има по-малко (или дори да няма никакво) желание за сексуални удоволствия, както и за всякакви други занимания на тялото. За някои делата на душата ста­ват най-важни и им носят далеч по-големи удоволствия.