Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Бутон за дарения
чрез BITCOIN

9/08/2013

Духовността на Земята

Земята чрез Памела Крибе

Скъпи приятели, аз съм гласът на Земята. Приветствам ви с радост. Аз съм тук с вас, във вас и навсякъде около вас и това създава дълбока връзка между нас. Помагам ви да изразите душата си чрез тялото. Заедно сформираме един своеобразен танц, танц на небесното и земното, танц на тялото и душата. Но за много от вас този танц се е превърнал в борба. Да бъдеш човек се е превърнало в битка за оцеляване и това ме натъжава. Имам силното желание да ви приема, да играя заедно с вас този кратък живот на Земята. Да танцуваме, да се забавляваме и да приемете в своето съзнание кои сте в действителност - божествено същество, което е тук да опита приключението на прераждането.


Вие сте взели тяло от плът и кръв. Защо сте направили това? Какво е значението, важността на това приключение? Вие правите това единствено от любов. Вие сте родени от утробата на Бог и сте поели на дълго пътешествие- като уникална душа- да откриете и опитате всичко в тази реалност пълна с потенциал. Избрали сте да дойдете на Земята на дълго пътешествие, за да разпалите отново своята светлина. Само тук на Зеята работят много влияня, дори и такива, които ви обезкуражават. Има много противопоставящи се сили - Тъмнина и Мрак, живот и смърт - изиграйте техните роли във великата „игра” на живота. Споменът кои сте наистина, кои сте били, когато сте се родили в сферата на божественото, се прикрива от тази „игра”. Ставайки човек, вие губите пътя си.

В същото време, има един повик, който се усеща в сърцата на хората. Има силно желание да откриете, дълбоко в себе си, кои сте в действителност и да не бъдете ограничавани от външните влияния; да не бъдете манипулирани от всичко, което ви се казва отвън. Вие искате да се върнете към същността на своете съществуване: душа, звезда от Светлина.

Искам да ви разкажа повече за това приключение, което правите върху мен, Земята. Това взаимодействие с мен ви води към откриване на себе си. Вие сте, тук и сега, човешко същество и изкуството да живееш на Земята е да позволите на енергията на душата си, напълно да се слее в човешката природа. В миналото са ви учили, че душата е нещо високо, което бихте стигнали само като подтиснете човешката си природа. Много строги осъждания са направени относто земната ви човешка същност. Подтискани от религиозни и духовни традиции, хората са се отчуждили от своята природа: техните копнежи, страсти и сексуални желания.

Колко пъти човешката природа е била осъждана? На вас като душа, ви е даден инструмент, чрез който да живеете като човешко същество: вашето тяло заедно със своите спонтанни природни емоции. И какво се случва, когато още от малки сте обучавани да не вярвате на този инструмент, а да се подчинявате на доктрини и принципи, които ви налага семейството, училището, църквата. Корените на тези учения са се вкоренили дълбоко в много хора, дори когато те си мислят, че вече не вярват в тях.

Това, което се случва е, че много хора се отчуждават от техните най- дълбоки емоции, желания и чуваства. Виждам самота в хората, изолация, носталгия и незнание откъде идва тази носталгия. Има копнеж за баланс и хармония, където може да бъдете себе си. Във всеки от вас има този копнеж. Отчуждени сте от най-способния инструмент, който притежавате: вашето тяло със своите чувства. За тази част от вас искам да поговорим. Приемете себе си - обичайте се! Правейки това, вие разпръсквате любова и хармония около вас - толкова е просто.

Много от вас желаят да се свържат с душата си, да живеете с радост на Земята. Вие търсите смисъл на това, което виждате около вас и преживявате и преминавайки през главата, вие осъзнавате този опит. Следва пробив в сърцето и чувствата и вие осъзнавате светлината на своята душа на едно по-дълбоко ниво. Това често е съпътствано с големи промени в живота ви. Вижте дали ще можете да усетите душата през сърцето си, не само да стимулирате разума си, а да отворите сърцето си. Чрез тялото, вие усещате потока на душата си.

Но нека това желание слезе по-надолу - към стомаха. Коремът е седалището на вашите емоции и чувства. Душата ви може да се реализира тук на Земята само ако протича през корема. Истнското завръщане у дома означава да позволите на вашата душа да се засели плътно в цялото ви тяло и особено в корема.

Представете си дете, което стои в зоната на корема. Това дете е символ на вашата същинска природа и вашите емоции, които не сая засегнатите от ученията, на които сте подлагани. Вижте дали ще откриете това дете в корема си. Как изглежда? Чувтсва ли се щастливо или тъжно? Тук в тази толкова човешка част от вас, в това човешко дете лежи ключа към вашия Дом. Погледнете детето, свържете се с него и протегнете ръка към него. Попитайте го какво му е нужно, за да е спокойно, какво желае в този момент. Вземете това дете на ръце, прегърнете го. То иска да бъде ваше и да се грижите за него.

Сега се обърнете към проблем или въпрос, който засяга ежедневието ви; винаги има нещо, за което да се борите. Тези борби винаги назряват, защото мислите прекалено много; тревожите се за това какво трябва да направите и до какво решение да стигнете. Искате да промените нещо в себе си и в своя живот и много често не успявате. Мислейки твърде много върху даден проблем, сякаш изглежда, че няма изход. Мисленето не ви дава решение, защото процеса на мисленето обикновено се подстрекава от идеи извън вас.

Обърнете се към детето вътре във вас. Как детето преживява проблема? Какви са неговите емоции? От какво се нуждае детето?

Много от вас са толкова погълнати от обстоятелства извън тях, че остава малко място за детето вътре във вас, но точно там вътре лежи ключа към трансформацията. Обикновено, когато вътрешното дете се опитва да се свърже с вас чрез гнева си, тъгата, самотата, нищо не се променя. Единствено, когато осъзнаете своите най-дълбоки емоции, символизирани от това дете, вие ще може да разберете себе си по-добре.

Много от вас усещат дълбоко в себе си, че не са на мястото си и вие се оглеждатае извън себе си за облекчение на болката. Никой не иска да преживява болката от самотата и чувството да бъдеш изгубен. Искате тази болка да изчезне и заради това желание вие се обръщате към външния свят: към импулси, стимулиране, отвличане на вниманието, взаимоотношения, или ситуации, които изпълват тази липса, въпреки че е само временно облекчение. Бъдете честни със себе си и наблюдавайте колко често правите това. Има болка в душите на човешките същества и е много трудно да се изправите срещу нея.

Прибирането у Дома за вас е нещо, което се случва вътрешно. Това означава категорично да кажете „Да” на всичко, което сте. Не само на това, което сте външно, или сигурността, която усещате в живота, но също да се обърнете и навътре към тъмните си кътчета: болката, самотата, незнанието и разбирането. За да направите това е нужна смелост и кураж. Това е, което вие желаете и вашата душа изисква от вас. Защо душата ви копнее за това? Единствено чрез носталгията и дълбоката болка, душата ви може да засияе отвътре.

Много хора днес са заинтригувани от духовността и смисъла на живота. Много често това започва чрез четене на книги и обмяна на идеи и след време се отваря и сърцето. Тогава душата иска да навлезе по-дълбоко, към корема. Там вие срещате съпротива от най- трудните части от вас, частите, които са били дълбоко наранени като човешко същество, като дете, през вашата младост и дори по-назад- в минали животи. Пътешествието на душата стига далеч и надълбоко.

Да направите връзка със земната си същност и емоциите, дава възможност да се завърнете до така наречения Рай. Има една стара история в Библията, която разказва как хората били изгонени от райските градини. Еденската градина или Раят е имал земен характер: свободен, див, зелен. Същите били и хората: свободни и изразяващи себе си без усилия. В определен момент обаче настъпило осъждането, тъмнината както бихте я нарекли. Били сте откъснати от безусловното чувство на любов.

Къде тогава е Раят? Бил ли е винаги тук на Земята? Казвам на всички ви, че Раят лежи като обещание в сърцата ви. Намерението в тез трудни времена е да се създаде Раят от древните времена тук и сега на Земята. Този процес започва с вашето желание да слезете в най- дълбоките кътчета на вашето същество, желанието да позволите на Светлината да свети.

Често се случва, когато чуете първия повик на душата си в главата и до известна степен в сърцето, животът ви става неспокоен. Имате усещане за съществуване на душата, но се отдръпвате, когато се стигне до това да придадете форма на риданието на сърцето си. Сблъсквате се със страховете, съпротивата, която лежи в областта на корема.

Ето защо доховността изисква различен поглед върху това какво е да си човек. Нужно е да съдадете мир с чувствената си природа, да не се страхувате от дълбоките си емоции, страсти и желания. Да живеете не с доктрини, които ви се диктуват отвън или теории, които също могат да звучат възвишено и духовно, но да живеете наистина от сърце, от корема, от вашата човешка страна - да позволите на ващата душа да свети отвътре.

Това е, което се случва сега на Земята. То дава на човек неимерима радост, когато прави крачка назад от външното към вътрешното, да се завърне у Дома. Призовавам ви да направите това. Да тръгнете по този път изисква смелост, но същевременно носи и радост, защото при всяка стъпка, вие все повече усещата тялото и емоциите си. Чуйте вътрешното си дете, бъдете такива каквито сте, не се крийте повече - вие сте необходими!

В определен момент, дущата ви решава да последва желанието си да въплати светлината си на Земята. Това въплащение дава радост на вас и другите около вас, защото вашето вдъхновение мотивира и останалите. Вярвайте на Светлината на вашата душа и почувствайте мъдростта и силата. Помирете се с човешката си природа. Аз съм тук до вас, почувствайте моята сила- силата на природата. Представете си дърво, което дълбоко е пуснало корени дълбоко в земята. Станете такова дърво и позволете на земята да ви подкрепя. Почувствайте тази сила в стеблото и клоните и вижте как се разпростира в изобилие от зеленина, които носи пролетни цветове и зрели плодове.

Помолете душата си да ви даде знак, да се прояви чрез чувствата и тялото ви. Гласът на душата ви е много близо. Не бихте открили тази истина в повечето учебници, но може да я откриете в себе си. Погледнете се отново такива каквито сте- вие сте красиви! Вие сте дете на Земята и на Небето, вие сте мост между тях. Моля ви да направите това и да не сте повече зависими, да станете водачи сами на себе си. Почувствайте биещите сърца на другите около вас и се свържете с тях. Чрез човешкото се ражда нова духовност - духовността на Земята.


Превод от английски Диана Маринова
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/pamela-kribe/909-pamela-duhzemya