Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Бутон за дарения
чрез BITCOIN

2/05/2013

Мрежата на астралните илюзии

Ел Мория. Наталия Романова

Искам да ви съобщя, важна за вас в днешното време, информация и да наблегна върху нея.

Моля ви, с голяма сериозност и отговорност да се отнасяте към духовната работа в края на тази година. Разберете, че вече няма да имате време за по-нататъшно губене на време и за такъв подход към езотеричните знания, който сте си изработили досега.

За да ви е по-лесно да разберете, нека изясним следното – от какъв план сте получавали информацията? Ако контактувате с астралния свят, значи и информацията идва оттам. Но дали оттам ще ви водят Възнесените Учители? Нека, между другото, си спомним, как те предават информацията си? Точно така – чрез Висшето АЗ, но то не е на астралното ниво. Не забравяйте, че астралният План е този на астралното тяло, което наричат също емоционално тяло, тяло на чувствата и емоционалните впечатления. А емоциите, както и низшия интелект са инструменти на вашето его и личността ви. И ако сте на това ниво и чувате сладки думи, ще си зададете въпроса – това илюзия ли е? Нима ще ви отговори Висшето ви АЗ – в най-добрия случай ще има непродължително мълчание. Все пак вие искате да получите отговора непременно. Тогава вместо Висшето ви АЗ ще ви отговори... вашето его. 

Как мислите – дали то ще поиска мечтите и мнението за самите себе си, да са лъжливи? Би ли отстъпило апетитния залък? Така Великите Учители още повече ще ви подкрепят – просто се обърнете за помощ и съвет към тях и те ще ви покажат толкова красиви миражи и знаци за вашата стойност, колко ви потрябват. Разбира се, описаният сценарий съвсем не е единственият и има много варианти, в астралния свят да ви омаят с мечти и миражи и то толкова изкусно, че до старостта си да бъдете напълно уверен, че служите на Човечеството, на Йерархиите и всевъзможните високи същности, които очакват звездния си час, като се наслаждават на съпричастността си към нещо велико или просто безкрайно ще блуждаете в астралните пътешествия, като си отваряте все по-нови и нови хоризонти, черпейки безкрайните астрални знания и общувайки си с „местните жители”.

Принципно, може да се учудите и дори да ми се обидите, че говоря така за астралния план и контактите ви с него. И наистина – какво лошо може да има в това? Така или иначе това е постижение – до преди малко не сте притежавали такива способности, а сега, при изтъняването на завесата, това обещава да се превърне в широко поле за изследване и разнообразни открития?

Всичко това е разумно и логично от гледна точка на логиката, но от позицията на Душата, подобно извънмерно увлечение, в най-добрия случай, е безполезно, а в лошия – опасно.

Помислете сами – каква е ползата на Душата ви, че се смятате за Велика инкарнация или гледате непрестанно филми, далеч от реалността и изпълнението на сегашните задачи? Още по-малка е ползата ви от влизането в контакт с различни духове и същности. Знаете ли, какво точно искат тези астрални жители? Може би си мислите, че искат да ви дадат полезни знания и наставления по Истинския Път? А не сте ли забелязвали, между другото, че не винаги се срещат точно такъв вид същности? Често се срещат и такива, които се държат агресивно, дори заплашващо или просто ви преследват и застрашават.

Така че, ще ви открия малката тайна, за да не ви се иска толкова да се хвърляте с главата напред, в такива астрални контакти. Напомням, че астралният свят е свързан с астралното ви тяло, т.е. тялото на емоциите. И какво обикновено правят астралните същности с вас? Стремят се да предизвикат, колкото си може повече силни емоции у вас, простичко казано – да ви впечатлят. Защо? Ами защото за същностите на астралния свят, емоциите ви са най-добрата енергия или с други думи – храна.

Защо те нашепват на някои души за тяхната изключителност и високо духовно ниво, други пък ги водят по загадъчни астрални места, като споделят с тях най-езотеричните тайни, а трети третират откровено, карайки ги да замръзват от страх и ужас?

В действителност, на тях им е все едно, какви емоции ще изпитвате – напомпана гордост, тщеславие, прекомерно любопитство и интерес към тайните или страх и различни тревожни състояния – любимата емоция, силната емоция, за тях е най-вкусното нещо, благодарение на което удължават съществуването си. Все пак, защо има различен подход? Това вече е фин психологически момент, а астралните същности са майстори и познават изцяло човешката психология. Затова ви хващат за слабите ви места, с които най-добре да въздействат върху струните, които най-малко сте отработили.

„Подобното привлича подобното” – този универсален закон действа и в астралния свят. Следователно в него, като в приказка, се получава това, което най-много искате, или най-много се страхувате, в реалния си живот. Ако в реалността сте никой, а амбициите ви са огромни, в пътешествията си можете лесно да станете велик победител, ако обичате да гледате трилъри и филми на ужасите, бъдете уверени, че в астрала ще срещнете любимите си персонажи, които така ще ви наплашат, че занапред да търсите остри астрални усещания, чрез скучното гледане на еднотипни филми-трилъри.

С какво е опасно такова влечение към астралния опит? От една страна, то забавя развиването на Душата ви, като не ви дава възможността да се издигнете в съзнанието си по-нагоре от астралните планове, с което и блокират връзката ви с Висшето ви АЗ.

Тук бих искал да направя малко отстъпление, защото говорейки за нивото на чувствата и емоциите, трябва да ги разграничим, като ги разделим условно на низш и висш астрал. Обикновено, когато става дума за пагубно астрално влияние, се подразбира низшето астрално ниво, близко до физическото и съдържащо нисковибрационни енергии. Към висшите астрални планове, човек може да премине в искрена сърдечна молитва, в състояние на любов, благодарност, радост, щастие... Това е атмосферата, която може да се постигне чрез мистичен екстаз и чувствен стремеж към Бога. На това ниво, човек влиза чрез сърдечния си, висшият емоционален център, в съзвучие с Висшето си АЗ.

И така, от друга страна, попадналият в мрежата на астралните илюзии човек, става на практика донор за същностите, а това може да го изтощи изцяло физически.

Сега бих искал да отметна накратко основните признаци, по които можете да разпознаете астралния капан:

1. Тормозят ви силни емоции и ярки впечатления.

2. Пряко или незабележимо, при контактите ви с такива същности, се стимулира и подхранва егото ви с неща, които са от особена важност и значение за него.

3. Пряко или косвено, ви карат да изпълнявате някакви поръчки, указания, заповеди с повелителен и назидателен, не търпящ възражение тон, т.е. налице е нарушение на свободната ви воля. Запомнете – Съществата на Светлината, никога и никого няма да принудят за нищо, още повече да се заканват и заплашват. Те могат да дадат само препоръки и съвети, в смисъла на техните Учения и Помощи за хората, а дали да ги следвате или не, се предоставя изцяло на вашия избор.

4. След такива пътешествия и видения, се усещате като разбити и опустошени, а е възможно дори да сте превъзбудени или напротив – изцяло апатични.

5. Имате желанието (възможно е да е неосъзнато), да повторите опита и да получите нови впечатления и дори непрекъснато да живеете в астрала.

Съществуват много тънкости и нюанси и няма смисъл, пък и е невъзможно да се изброят всички в едно послание.

За какво още бих искал да поговоря с вас днес? Най-напред за това, че в стремежа си да минете на по-висши нива съзнание, рискувате да попаднете/останете в астралния план. Често по време на медитации, получените видения са точно астрални. Причината да не можете да се издигнете по-нагоре е в недостатъчната чистота на астралното ви тяло. И е напълно вероятно в медитациите ви да идват точно образите, на които трябва да обърнете внимание, за да преработите тези блокажи или некачествени състояния. Ако подхождате към астралните видения от такава позиция – позицията на работа над себе си, освобождението от контрола на егото и очистване, то това само ще ви помогне.

И вторият момент – каквото и да видите или чуете във виденията и откровенията си, не зацикляйте върху това и не се привързвайте. Възприемайте тези феномени като определен етап от развитието на Душата ви и продължете напред. Всяка, открила се у вас способност, може да се използва, както за благо, така и за вреда. Само по себе си астралното видение не е нито добро, нито лошо – всичко е във вас самите. То е първата стъпка по пътя към виденията от по-високите нива, затова на практика, Пътешествието ви в Света на Духа започва с това и не трябва да се спирате на този етап дълго.

Нека безпристрастността и вътрешната чистота бъдат надеждните ви защитници на всяка крачка от напредъка ви, а любящото ви и открито сърце – пътеводител и гид в Световете Огнени. И както винаги, не забравяйте, при всяко взаимодействие с фините планове да призовете нас – Съществата на Светлината и Ангелите, да защитим безопасността ви.

Накрая, искам да ви напомня, че ние можем само да дадем направление и тема за размисъл. Какво ще направите с получената информация, е изцяло ваше решение.

Да пребъдат с вас Светлината и Любовта.

Винаги ваш, Ел Мория
Превод: Анита


http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4169