Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Бутон за дарения
чрез BITCOIN

2/16/2013

Работниците на Светлината навлизат в Новата Ера

Йешуа чрез Памела Крибе за радио шоуто „Зона на Пробуждането”

Скъпи приятели, удоволствие е за мен да бъда тук, с вас. Толкова много ми харесва да бъда с вас. Познавам ви всички. Ние и преди сме били заедно, на Земята, и сега взаимно се наслаждаваме на присъствието си. Почувствайте това заедно с мен, независимо дали сте в тази стая или слушате това отдалеч. Ние сме свързани чрез сърцата си. На това ниво времето и пространството нямат особено значение. Нека да празнуваме заедно нашето единство.

Виждам във вас копнежа и вдъхновението да постигнете една нова реалност на Земята. Вие носите факела на Христовото съзнание в тази ера и аз ви поздравявам за това. Вие чувствате, че много неща се променят в този момент. Наистина в момента има хаос и сътресения по целия свят, но вие носите Видение дълбоко в сърцето си. Това е картина на обетованата земя. Много животи сте изграждали тази визия. Ако душата имаше гени, то вие носите тази картина в гените на душата си. Тази визия, това вдъхновение отново и отново ви връщат на тази Земя, но какво е обетованата земя? В Библията се говори за обетованата земя и някои хора в миналото мислеха, че това е някаква специфична физически съществуваща страна, но не е така. Сега вие го наричате Новата Земя. Вие предвиждате една различна реалност да се изправи пред вас, но аз ви казвам, че новата реалност ще се роди вътре в сърцата ви. Вие толкова дълго сте обгрижвали тази визия за Новата Земя, че сега е време тя да се изрази навън, в света и вече е време да я споделите с другите, които са ви близки по дух.

Сега и в миналото, в протежение на цялата история, вие сте били наранявани. Опитвате се да изградите ново съзнание, но отново срещате съпротива и агресия на земята. Това ви наранява дълбоко и в повечето от вас има все още много страх. Как да се справим с него? Как да се излекуваме? Моето послание днес е, че за да се излекувате вие трябва да обявите за съществуването на Новата Земя, за обетованата страна.

В миналото, много от вас се фокусираха върху външни промени. Дори и аз през живота си на Земята. Видях много несправедливост около мен и почувствах гняв. За да остана балансиран, трябваше да се оттегля за размишление на тихо и спокойно място. Аз трябваше да балансирам собствените си емоции и да възстановя връзката с душата си. Същото се отнася и за вас. Вие искате да промените нещата извън вас, но вашата истинска мисия е да влезете навътре в себе си и да намерите това, което има нужда от Светлина, да почувствате връзката с душата си, че сте дошли в този живот, за да се излекувате от стари рани, и като направите това, вашето съзнание ще се промени. Когато виждате собствените си страх и болка, можете ли да се обърнете към себе си? Можете ли да изпитате съчувствие към най-тъмните кътчета във вас? За вас, днес, това е истинското предизвикателство: да бъдете наистина себе си, приемайки се такива, каквито сте. Понякога, когато мислите за Новата Земя или я усещате, сте много развълнувани и искате да продължите напред колкото е възможно по-бързо. Но все още има части от вас, които се нуждаят от внимание, от пълното ви внимание, за да се излекуват.

Сега искам да направим малко упражнение за връзка с онази част от вас, която най-много се нуждае от изцеление. Представете си, че стоите пред голяма врата. Зад тази врата е Новата Земя, обетованата страна. Почувствайте енергията на тази врата и наблюдавайте как тя бавно се отваря. Светлината грее през нея и вие правите няколко крачки напред. Но ви е не сте сами. До вас редом крачи дете. Това сте вие. Сега се придвижете още по-напред към вратата. Насладете се на Светлината, идваща от тази нова реалност и наблюдавайте реакцията си. Каква е първата ви реакция? Коленичете до детето и го попитайте какво иска. Има ли страх у детето? Има ли нужда от вашата подкрепа? Част от вас ще иска да мине колкото се може по-бързо през тази врата, но друга част от вас ще се дърпа и колебае. Не я осъждайте. Оставете я да се покажете пред вас като дете, което има нужда от помощ и проявете нежност и търпение. Това е вашата мисия през този живот – да се погрижите за тези части от вас, които все още не могат да получават достатъчно светлина. Все още имате негативни вярвания за себе си – за собствената си стойност и способности. Така че аз ви моля вместо да бързате напред, коленичете пред детето вътре във вас, защото то притежава от Христова енергия точно толкова, колкото и вие. Това дете ви прави човешки ангел. В него са вашата човечност, вашите съмнения и страхове, и само когато напълно приемете тази своя част, вие ще можете да се обръщате към другите с истинско състрадание и разбиране. И именно това наистина ще допринесе за новата ера на Земята. Не желанието да променяте външни неща, а способността да влезете навътре и да достигнете да най-тъмните и отчаяни кътчета. Така се приближавате към Новата Земя, а именно това можете да направите и за другите. Виждайки техните борби и болка, не ги съдете. Вижте тяхното мъжество и красота. Именно това ще облекчи съдбата им.

И така, вие виждате, че моето послание, в действителност, е много просто. То е за любовта към всичко, което имате в живота. Видението за Новата Земя е реално и ценно. Но понякога го възприемате по-скоро с ума. Започвате да мислите и да се безпокоите за това как да го въплътите в живота. Иска ви се да имате инструкции как да го направите.Умът ви става много зает, също и волята, но Новата Земя няма да дойде по този начин. Енергията на Новата Земя – това е нещо, което се прави със сърцето, без очакване, без предварителен план. В действителност, създаването на тази нова реалност минава по-скоро през женския ви аспект, отколкото през мъжкия – както вие сте свикнали. И двата аспекта са еднакво важни, но вие сте свикнали да цените повече мъжкия. Женският аспект на творението ви кани да мечтаете за друга реалност, да получавате видения за нея и да фантазирате и да вярвате, че жизненият поток ще ви я донесе. Затова чувствата, възприемчивостта, вярата – това са качествата, необходими сега. Моля всички ви да останете верни на това видение в сърцето си и да вярвате на живота.

Каня ви всички да почувствате енергията ми. Аз съм Йешуа. Аз съм ваш брат и приятел. Знам какво е да си човек. Не стоя пред вас като Учител и Мастер. Мислете за мен като за приятел. Харесва ми просто да съм с вас. Разбира се, вие искате да получите от мен колкото се може повече информация. Но информацията не е главното. Цялата информация, която ви е нужна, се намира в самите вас. Душите ви постоянно ви говорят. Моето присъствие тук има за цел да ви поощри да повярвате на своята собствена душа. Благодаря, че бяхте с мен днес. С радост ще отговарям на ваши въпроси.

Въпрос: Снощи имах видение синя пеперуда, а сутринта видях такава на вратата. Стена нямаше, имаше само врата и аз почувствах, че зад тази врата има друга реалност. Искам да знам какво символизира тази врата. Освен това, когато минавам през тази врата и гледам назад, то чувствам голяма радост и щастие и се усмихвам, виждайки изминатия път и всичко направено досега.

Отговор: Вие сте видели прекрасен образ и както вече казах, вашата душа ви говори. И фактът, че това ви докосва и реалността зад вратата ви привлича, е действително важно. Сърцето ви ви зове да вярвате на това видение, на тази енергия и вие чувствате притегляне, защото една част от вас иска да премине през тази врата. Възможно е да сте забелязали, че друга ваша част не изпитва такъв ентусиазъм. Точно за този парадокс говорих днес. Има кътчета във вас, които все още са изпълнени със страх и не са готови да получат светлината, искряща зад тази врата. Това изисква от вас да им останете верни и да им дадете необходимите им грижи и нежност.

Въпрос: Йешуа, можеш да кажеш нещо за възнесението на хората през тази година?
Отговор: Много хора преминават сега през процес на обединение с душата си. Може да се каже, че всяко въплъщение представлява един лъч от едно голямо слънце. Същността ви или душата ви е това слънце. И в процеса на възнесение, както вие го наричате, вие се придвижвате нагоре по този лъч и се приближавате към източника на светлина. Напълно е възможно, при това движение да се свържете с другите лъчи, да си спомните другите животи. Съзнанието ви се разширява и вие разбирате, че сте нещо много повече от това човешко тяло от плът кръв. Когато хората се свързват с душата си, те започват да творят извътре, а не само да отговарят на това, което се изисква или очаква от тях, и наистина да се доверят на гласа на душата си. Именно това сега се случва на Земята, но тук има няколко групи хора. Някои се намират все още в самото начало на процеса, а други са стигнали далеч напред. Нямам никакви преценки по този повод и много е трудно да се предскаже какво ще стане на Земята във връзка с тази трансформация на вътрешно ниво. Всеки човек се изправя пред избора между старото и новото, между страха и любовта – всеки ден. И когато повечето хора изберат любовта или вдъхновението на душата си, нещата могат да станат много бързо. Но това не е предопределено. Това е ваше право на избор. Понякога обръщате прекалено голямо внимание на предсказанията. Например, за 2012 година. Тъй като това, което определя руслото на живота ви, е действително вътре във вас. Така вие създавате своя собствен живот и затова е важно да останете съсредоточени в себе си и в своя живот. Тогава ще привлечете хора със сходни вибрации, хора подобни на вас.

Въпрос: Аз съм певец и пея за хората. Старая се да правя това професионално, но чувствам страх и съмнение.

Отговор: Вие сте много смел, тъй като се вслушвате в гласа на сърцето си. Уважавайте се за изборите, които правите, макар тук и да присъства страх. Вие трябва да разберете, че страхът е станал своего рода енергийно поле около Земята. Това прилича на колективна мъгла, обкръжаваща ви, и колкото и да се опитвате да излезете от мъглата, тя по някакъв начин ви хваща и се опива да ви върне назад. Тя ви нашепва огромно количество лъжливи неща, такива като „това, което искаш, е невъзможно“. Така че, много е важно да разпознавате този глас на страха. Ако се настроите на тази енергия, на честотата на този страх, мигновено можете да разберете, че това не е гласът на истината. Препоръчвам ви да позволите на страха да се прояви в образа на дете. Това не е враг, с който трябва да се борите. Това е ваша собствена част, най-уязвимата на външни съждения. Защитете я. Дайте й да разбере, че вие тук сте заради нея. Кажете й колко е прекрасна и смела и при движението напред ще видите, че ще ви бъде по-лесно и по-леко да излезете от мъглата. Там ви чакат хора, които действително искат да получат като дар това, което носите с гласа си.

Въпрос: Какво е необходимо да правя с чувствата от предни животи? Понякога чувствам, че те крадат от мен енергия. Как да спра това?

Отговор: Пред всичко разберете, че предните ви животи са част от вас, но това не сте вие. Съществуват аспекти от ваши предишни животи, които все още се нуждаят от изцеление и отново вие можете да ги разглеждате като деца, дошли при вас за съвет. Те няма да си отидат докато не получат признание. Вие чувствате, че предишните ви животи, тяхната травмираща енергия, ви управлява, но това означава, че не сте признали истински своята собствена сила. Не отхвърляйте тези предишни животи. Поканете ги при себе си и гледайте на тях като на деца, дошли за съвет. Често някое много трудно превъплъщение ви носи някакъв дар. Личностите от предишните животи страдат от някаква болка, но също така имат определени таланти и дарове, които бихте могли да използвате днес. Ключовият момент в работата с болките от предни животи е в това да ги видите в правилната перспектива. Вие не сте жертва на предишните си животи, а техен лечител.

Въпрос: Преди бях много болен, но оздравях и започнах хубава работа. Развивайки се духовно по този начин, който обсъждахме днес, аз отново се разболях и повече не мога да работя. Искам и знам, че не трябва да мисля така, но все пак ми е интересно какво не направих както трябва? Можеш ли да ми кажеш нещо по този повод?

Отговор: Не съдете болестта или болката, която изпитвате. Нещо ново иска да дойде при вас. То все още, така да се каже, е зад вратата, и в момента се изпитва вярата ви. Не сте направили нищо погрешно. Склонността да се съдите за това, което се случва с вас е от страха. Вярвайте, че в живота ви има мощен поток, който ви води, дори и това да не изглежда така. Вие и сега можете да се опитате да почувствате, че е възможно болестта в действителност да ви носи нещо важно. Искам да подчертая, че се движите напред, а не назад.

Въпрос: Искам да задам въпрос за съвместната работа, за коопериране с друг работници на светлината. Забелязах, че променяйки се на вътрешно ниво, ставам по-малко приятен и по-прям в контактите си с другите хора и чувствам, че това е по-добре за моята енергия и за работата, която трябва да върша. Обаче промените са толкова големи, че нямам увереност, че съм на правилния път. Или може просто се страхувам да се променям толкова бързо?

Отговор: Вие преживявате сливане на личността с душата. Понякога в миналото личността ви е предпочитала да бъде приятна за другите, да не влиза в конфронтации, но сега чувствате, че гласът на душата ви се е усилил и че е време да установите твърди граници. Това е част от процеса и тя е важна, когато работите с други. Вие също чувствате, че всичко това идва от сърцето ви, с уважение и внимание към ранените части на другите хора, доколкото никой все още не е се е слял напълно с душата си. Вие все още сте в значителна степен хора. В миналото духовните групи като правило са се съсредоточавали върху външни цели, върху това, че искат да променят света, но ако искате наистина да работите заедно за новата ера, започнете просто с това да бъдете заедно. Просто поседете заедно. Запознайте се на човешко ниво. Не е необходимо това да го разглеждате като умствен проект, който трябва да изпълните, а просто обменяйте любов и дружба и това ще ви доведе до такива чудеса, за който дори не можете да си представите.

Въпрос: Нима за мен или за нас е достатъчно просто да благословим храната и водата преди употреба и да си представим, че са пълни с това, което ни е необходимо?

Отговор: Знаете, че Земята е живо същество. Всичко живущо на Земята има собствено съзнание и действително, съществува връзка между всички царства, между човешкото царство и другите. Земята иска да ви служи. Тя иска да поддържа разцвета на човешкото съзнание. Затова вие не трябва да изпитвате вина за храната, която ядете или за водата, която пиете. Ако вие благославяте храната, правете това не от чувство за вина, а от чувство на радост и изобилие. Истина е, че всичко, което приемате в своето тяло, е възприемчиво към това как се отнасяте към него и какво мислите за него. Така че ако потребявате с уважение и благодарност, това се отбелязва. Не е необходимо да правите това от чувство за вина. Правете това в светлина.

Въпрос: Работя с групи от много години. Много съм дал. В края на краищата се разболях, и сега не работя повече. Затова моят въпрос е такъв: какво мога да направя, за да се убедя, че не губя прекалено много енергия, когато работя с групи?

Отговор: Трябва да питате себе си защо губите много енергия, работейки с други хора. Как се получава така, че те ви я отнемат? Вие сте склонни да се свързвате с други хора много лесно, но сте забелязали, че зад това се крие някакъв страх. В тази способност също е скрит истински дар, но има и определен вид страх. Какво ще стане, ако аз се откажа от всички нужди и очаквания спрямо другите хора? Мога ли да си позволя да направя това? Няма ли да ме отхвърлят завинаги? Чувствате ли този страх? Потърсете го вътре в себе си. Той е като дете, което се бои да бъде отхвърлено от всичко, което го заобикаля. Кажете му, че това е съвършено правилно – да отстоява себе си и да получава удоволствие от самото себе си. За вас е много важно да се съсредоточите върху себе си, когато работите с други. Постигайки веднъж това, ще можете много по-леко да работите с други хора. Отпуснете чувството за вина.

Въпрос: Как можем заедно да работим на духовно ниво, ако все още има в нас емоционални рани, влияещи на взаимоотношенията ни?

Отговор: Не разглеждайте хората, с които работите, като средство за достигане на цели. Именно качеството на връзката между вас определя това какво ще произлезе и как ще потръгне работата. Така че, забелязвайки в процеса на взаимодействие в другите или в себе си болка, не съдете нито тях, нито себе си и не се опитвайте бързо да преминете покрай това. Всички вие сте минали през много превъплъщения. Сега имате дара на състрадание един към друг и истинско разбиране на другите. Така че позволете на тази енергия свободно да тече от вас към другите и от тях към вас, без да искате да променяте нещо. Не бързайте. И, отново, не можете да с ума си да разберете това, което трябва да изпълните заедно.

Въпрос: Аз се грижа за зависими хора вече много години и смятам, че съм работник на светлината. Никога не съм търсил защита и винаги съм се чувствал защитен. Върша много тежка работа, доколкото работя с такива хора, но в последно време забелязах, че действително се нуждая от някаква защита от техните енергии. Моят въпрос е: действително ли се нуждая от защита?

Отговор: Да, имате нужда от защита, защото имате чувствителна енергия, лесно приемаща емоциите на другите, но трябва само да разберете, че трябва сам да се защитите. Ако са ви необходими външни неща за защита, то в определен смисъл си казвате, че не можете да направите това самостоятелно. Трябва да осъзнаете собствената си истинска сила, а също и да си зададете въпроса – защо тези енергии прилепват към мен. Защо ме безпокоят? Защо им позволявате да влязат във вашето пространство, доколкото те нахлуват не защото са много силни, а защото вие им позволявате. У вас има чувство за дълг или вина, ако не правите това. Вие, и въобще чувствителните хора, бих посъветвал да разчитате на гнева, ако го изпитвате. Не отхвърляйте тази емоция като лоша и недостойна, доколкото тя обикновено иска да ви каже нещо важно. Гневът може да ви каже че вашите граници са нарушени и душата ви се опитва да ви каже това чрез емоцията на гнева. Често това не може да се каже чрез по-възвишени чувства.

Въпрос: Могат ли бебетата и малките деца да изберат да бъдат обект на злоупотреба от страна на родители, опекуни и свещеници? А също и тези, които се грижат за тях, също ли избират това?

Отговор: Преди душата да дойде за ново превъплъщение на Земята, тя избира определени събития за следващия си живот. Обаче, нищо не е напълно фиксирано и предопределено. Събитията имат определена вероятност, и винаги от душите, участващи в събитията, зависи дали ще се случат в действителност или не. Истина е, че душата на детето, подложена на злоупотреба, има предварително знание за тази възможност. Това не умаловажава факта, че и обиждащия има избор, и всеки, който е решил да обиди някой друг, дълбоко в себе си знае, че има момент на избор. Защото човек, правещ това, носи пълната отговорност за случващото се. Знам, че е много трудно да си представим, че невинното дете може в някакъв смисъл да избере опита от насилието, и тази мисъл никога не може да бъде оправдание за тези неща. Но също така е истина, че зад всяко събитие стои цяла серия от минали животи и много сложни взаимоотношения между душите.

Бих искал да завърша тази сесия като ви благодаря за присъствието ви тук и да ви напомня за радостта от Видението на Обетованата Земя. Поддържайте това видение живо в сърцето си, съхранявайки в същото време чувство за връзка със Земята. Имайте страст и търпение!

Благодаря ви.

Превод: Т.Т.

© Pamela Kribbe 2012
www.jeshua.net