Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Бутон за дарения
чрез BITCOIN

2/27/2013

Диагностика на уроците

Послание на Мираел от 24 октомври 2012 г.

Приветствам ви, наше Семейство от Планетата на уроците. АЗ СЪМ Мираел, Майстор на Творческите сили. Отново сме заедно на тази удивителна среща на Любящите Енергии, Родните Прегръдки и Спомени за Дома. Нашите честоти се сънастройват с вашите вибрации, чувства и мисълформи. Двата свята се срещат в Сърцето на Вселената, просто за да са заедно. Това е прекрасно.

    Към момента Сега е уместна беседа за Уроците, тяхното идентифициране и трансформиране в Осъзнат опит.

    И така - урокът е сценарий за филма: "Задачите на въплъщението". Ще разгледаме няколко типа уроци, които често се срещат при Душите.


    Урок за приемане. Това може да е урок за приемане Женствеността/Мъжеството в себе си, за приемане на човек, ситуация, на Божественото достойнство в себе си и т.н. Негативната реакция към този урок може да е отрицание, избягването му, катализиране на вътрешни страхове, философия на обреченост и недостатъчност. Научете се да приемате себе си, най-напред в драматични за вас ситуации. Да приемете конфликта означава да осъзнаете, че причината за болката ви е вътре във вас, в мисловните ви и емоционални реакции спрямо ситуацията, човека, хората и т.н. Грешка е да смятате, че истинската първопричина за болката ви са околните. Болката от преживяването на драмата, е опит на Висшето ви АЗ да ви пробуди, да разкрие потенциала ви, който може да доведе до еволюция на Душата.

    Ето един урок от поредицата - "Приемане на тялото". Този урок се катализира от детството - критикуване на тялото от възрастните или връстниците ви, осмиване, насилие и т.н. Така възниква комплекса за непълноценност, усещането за отхвърленост, за това, че сте недостойни. Възниква емоционално-ментален слой в Сърцето, за защита от безумие и самоубийство. За разрешаването на този урок при израстването на човека по пътя му, се явяват хора, които харесват тялото му. Това е отваряне прозореца на възможността да приемеш Любовта към тялото си, да повярваш на тези хора. Ако това не се случи, възникват болести, нещастни случаи и т.н. Но преди това, винаги има серия от Знаци, които предупреждават за включването на новата интензивост от кармичната програма.

    Негативната реакция спрямо Урока за уместността и синхроничността е нетърпението или игнорирането на прозореца на възможностите. Ако искате да решите задачите от Урока по игнориране, то това усложнява ситуацията като цяло. Трябва да гледате страховете и предразсъдъците си право в очите и да общувате, ако това е възможно, с всички участници в драмата. Урока по игнориране е обичайната защитна реакция на егото, идваща от предишни въплъщения. Но и несинхронното и неуместно бързане, също са бягство от многомерното осъзнаване и здравословния анализ на Урока. Затова, Скъпи мои, усещайте уместността и синхроничността - кога да чакате, и кога да действате.

  Негативната реакция спрямо Урока по разширяване на Съзнанието е осъждането, догматизма, сковаността, егоистичната ограниченост. Духовната гъвкавост е материал за разширяване на Съзнанието, за повишаване на вибрациите и разкриване на Сърцето. Духовната гъвкавост съществува Тук и Сега, в реалиите на Битието. Тя е свободна, чувствена, мъдра, синхронична и уместна. Егоистичната ограниченост има нуждата от менталното издигане на теория, мисълформи, които да водят до илюзорното постигане на желаното. И така, егоистичната ограниченост съществува в света на нисковибрационните илюзии.

    Пример за Урока по различаване на Духовната гъвкавост и егоистичната ограниченост в себе си - не искате да се срещате с Човека, с който сте в конфликт. Преживявате болезнено драмите. В такъв случай умът изгражда теории, които ви убеждават, че няма нужда да се срещате, и че дори това е вредно, както за вас, така и за другия. Пример за духовната гъвкавост ще е не "тарикатското" избягване на срещата, а синхронно и уместно сближаване, Душевен разговор и опит за намиране на компромис. Ето още един пример. Много ви се иска да вярвате, че любимият ви човек, който ви е напуснал, ви обича и ще се върне при вас. Тогава във вас говори нараненото самолюбие, което боли толкова повече, колкото продължава това състояние на ограничаване на реалността. Егото трескаво търси алтернативи и съставя теории, в които ясно изпъква това, което ни се иска да докажем на самите себе си. То се самоуспокоява с тези ментални конструкции, като блокира по-нататъшното развитие на Душата, разширяването на светогледа и не отчита реалните факти, знаци и свободата за избор в Ближния. Егоистичната ограниченост е сляпа. Духовната гъвкавост отваря очите благодарение на високоразумната честност, благородството, върнатата Свобода на Ближния, как да чувства, мисли, постъпва и живее.

    А сега да разгледаме урока "Огледало". Ако нещо не ви харесва в другите, в околния свят, значи то присъства във Вас, резонира и отразява вътрешната ви същност. Скъпи, как творите настоящето? Съгласно закона за отражението. Това, което чуствате, мислите, правите, говорите преди секунда, преди час, вчера, се отразява в настоящето. Това, което чувствате, мислите и казвате Сега ще се отрази в бъдещото ви Сега. Това е същността на принципа за отговорността в новата ера. Отговорност за Творението на собствената си реалност. Сега събитията на отразеното от огледалото се сътворяват бързо. Вие виждате нивото на физическото си, ментално и емоционално Битие още Сега.

   Ето и пример за Урока "Огледало". Обвинявате някого за нещо и мислите ви за него за негативни. Почувствали сте емоцията на критиката, а между впрочем тялото Ви винаги реагира на осъждането чрез черния ви дроб, сърцето и т.н. Огледалото на света е запомнило този момент на осъждане и вече в близкото Сега, вие или потомците ви сте Творци на тази простъпка от Човека, който минава същия Опит и примерно още вчера е осъждал. Защото, с каквото мерите, с това ще ви отмерят. Вторачването в негатива отразява негатив, който ще се отрази в утрешния ви ден, в утрешното ви Сега. Центрирането върху позитивизма сътворява Благ ден.

    А сега ще дам реален сценария на Урока-експеримент: "Каква е силата на Любовта?"

    Веднъж две души се срещнали чрез енергиите си и започнали такъв разговор:

    - В поднебесния свят ние вече сме Вечност. Опознахме дълбините на Вселената, изведохме нови Светове и Планети, създадохме своята си уникална реалност. Въпреки това ми се иска да знам още повече.

    - Прав си, приятелю, и аз чувствам същото. Понякога си задавам въпроса: "Каква е силата на Любовта?"

    - Защо да не се въплътим на Гайя и не направим експеримент. Аз ще съм жената, ти - мъжа. И когато станем възрастни...

    - Момент... та ние ще имаме нужда от Миналото си, за да започне урока още от детството и вече в момента на срещата да можем да проверим Силата на Любовта ни.

    - Добре, тогава да поканим още двама приятели. Единият ще е моят властен баща, а другия - властната ти майка. Ще създадем Урок за прошка и търпимост. Така ще разберем има ли граница Силата на Любовта.

    - Да, а приятелите ни ще поканят други родствени души за своите си Уроци. Така ще разглеждаме силата на любовта от различни страни и в различни ситуации - как ти се струва тази идея?

    - Отлична е, приятелю!

    И така, в началото се въплъщават Душите Родители. Детството им е много тежко, поради което развиват властен характер и склонност да манипулират. Те откриват половинките си и след известно време се раждат нашите Герои. Те израстват в семейства, което понякога вгорчава живота им - властен баща при момичето и властна майка при момчето. Така те изграждат мощна защита против манипуланията и страстно желаят свободата и независимостта във всичко. Стават възрастни, срещат се. Узнаването винаги е радостно и леко събитие. Но след известно време на общуване, възникват първите трудности. Мъжът вижда фантома на властната си майка в съпругата си. Жената пък опасността на властващия баща в съпруга си. Започва борба за свобода на чувствата, мислите, за приемането на решения. Когато са заедно, чувстват напрежението и се защитават от другия. Когато се разделят, привличането между тях се засилва, защото урокът все още не е решен. Но след известно време решават да поговорят от Душа и да намерят причината, поради която Урокът се повтаря. Спомнят си за детството, за това, което чувстват, за страховете и желанията си и се оказва, че им е нужно, първо да приемат родителите си и да им простят, защото сами са ги помолили да бъдат властни. След това те взаимно се приемат и си прощават - такава е силата на Любовта. И дълго с усмивка и благоговение си спомняли Експеримента.

    Скъпо Семейство, самите вие сте първопричината за това, което се случва с вас. Светлина и любов, скъпи. Винаги с Вас Мираел, Семейството на Дома.


    Превод: Анита

http://rdlove.ru/2012/11/diagnostika-urokov/
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=5939