Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Бутон за дарения
чрез BITCOIN

2/19/2013

Една от причините за разделянето на Душата

Възнесеният Учител Христос чрез Аврора

Една от причините за разделянето на душата е свързана с вътрешния диалог, който човек води със самия себе си. Успокоението на ума и спирането на този диалог предотвратява разделянето й.

Когато разговаря със себе си, човек някак си се разделя на две същества, които водят беседа помежду си. Едната част на човека е егото му. Душата (или съзнанието) задава въпросите, а другата част – отговаря. Този диалог може да преминава, както на ментално, така и на по-дълбоко ниво, когато съзнателната част на ума влиза в диалог с подсъзнателната част или със свръхсъзнанието. На ментално ниво такъв диалог може да доведе до раздвоение/разслоение на личността. В дълбоките слоеве на съзнанието, такъв диалог може да доведе до разделянето на Душата.

Като цяло, разделението се случва между съзнанието и подсъзнанието. Най-разпространеното следствие на вътрешните диалози, е разделянето на Душата на отделни съставящи я. При това човек е склонен да индивидуализира отделената част и да й дава измислен образ и дори име. Когато вярва в събеседника си като на самостоятелна и отделна от него същност, човек разделя Душата си, като при това губи значителна част енергия и цялостността си. При някои може да се наблюдава не само раздвоение на Душата, но и надробяването й на множество дребни аспекти. Човек създава за себе си илюзията за общуване, но на практика общува със себе си.

Но това не означава, че всяко общуване на духовно ниво е разделяне на Душата и илюзия на съзнанието. Сам по себе си диалогът не е опасен до момента, в който не се индивидуализират различните части на съзнанието. Това е времето, в което стартира процеса разделение на Душата.

Трябва да разбирате, че Душата може да се разделя на безкрайно множество и всеки от създадените от вас аспект на Душата ви, може в последствие да стане самостоятелно Същество. Това е напълно естествено и нормално, когато Свръх Душата (длъжен съм да ви говоря структурно, за да разберете, какво точно казвам), отделя част от себе си (множи се) и й дава определена индивидуална форма. Такава част придобива самостоятелност и е способна да се развива при поддържането й и при постоянната връзка със Свръх Душата (до определен момент), от която се е отделила. По този начин са били създадени всички ние/вие.

Ако отделените части на Душата не получават индивидуалност и самостоятелност, то те нямат възможността да се развиват самостоятелно и си остават на нивото, на което се е случило отделянето им. Всички те продължават да си бъдат една Душа, но развитието на такава Душа много се затруднява и при най-сложните случаи изцяло спира. При някои случаи тези части започват да деградират и понижават вибрациите си. Това се получава, когато те все повече се отдалечават от центъра или ядрото на Душата. В последствие тези деградирали части, които самият човек си е отделил в динамиката на вътрешния си диалог, стават деструктивни паразитиращи същности.

Вие ги наричате тъмната част от себе си или сенчестата страна на натурата ви. Някои се стараят да не ги забелязват, други полагат неимоверни усилия за отделянето на тези „тъмни” части от себе си и само малка част тръгват към себе си и действително връщат на Душата си всичките аспекти като изравняват енергийната вибрация и синхронизират енергийните съставки на всичките си аспекти до пълното им сливане и цялостност. Душата трябва отново да достигне цялостността и да съедини в себе си всичките си аспекти. Само така може да продължи развитието и усъвършенстването й.

Мнозина бъркат отделените части с проекциите. Както детето взима за вода всяка прозрачна течност, така и на вас ви изглежда, че тези две неща са едно и също нещо. вероятно не знаете или не забелязвате разликата между тези проявления, но има такава. Ще дам аналогия за да разберете по-добре за какво става дума. Душата е като дървото, а начупените клонки са като отделните й части. Сами по себе си те не могат да станат дървета, но в рамките на цялостната биосистема на дървото, те способстват растежа му. Аспектите на душата приличат на кълновете, които прорастват от семената на плода, израснали на това дърво и от тях можем да отгледаме такова дърво, приличащо това, от което те са семенна.

Същата е главоблъсканицата и с паралелните животи, които много от вас приемат за действителност, но са същата илюзия на съзнанието, както и индивидуализирането на отделените части на Душата. Има паралелни животи, но те изобщо не са аналогични на този, който преживявате сега, а паралелните въплъщения на различни хора, чиито души са проекции на един Висш Дух. Те са паралелни за Висшия Дух, а не за Душата/за човека.

Животът, който всеки от вас живее е индивидуален и неповторим. Няма друг такъв, както и като вас по цялата Вселена. Активното въображение създава илюзията на множество животи в различни имитации на проявлението ви. Човек се обърква от всичките тези картинки и впечатления и вече не може да различи действителността от измислицата.

Но всичко това са етапи на развитие и изграждане както на човека, така и на Душата, а също и на Висшия Дух. С времето всеки от вас стига до разбирането за това, за което сега ви говоря. Възможно е за някои от вас тази беседа вече да е старта за осъзнаването на многото тънкости и нюанси на енергостроежа на духовните същества и на процесите, които се случват с вас.

Вътрешният диалог може да има много негативни последствия като разделянето на Душата, затрудненото й развитие до степен деградиране, може също да доведе до деструктуриране, както на отделните части на Душата, така и на самата Душа в цялост.

Наблюдавайте проявленията си и процесите, в които участвате или инициирате. Всеки от вас е творец на собствения си живот и самоусъвършенстването си, както е творец и на собствената си деградация и унищожаване. Бъдете внимателни с това, което се случва с вас. Всичко е във вас.

Превод: Анита

http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4450