Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Бутон за дарения
чрез BITCOIN

3/08/2013

Силното безпокойство е капан, защото размътва водите на вашия ум

01/30/2013 от Джон Смолман

Когато сте спокойни за вас е изключително лесно да навлезете в тихо и медитативно състояние, но когато сте угрижени или разстроени и умът ви е претоварен, това е значително по-трудно. И за да си бъдете най-полезни, за осъществяването на състояние на медитация е необходимо да сте отпуснати, умиротворени и спокойни. Ако сте пренапрегнати, обзети от страх или безпокойство, отидете на някое място, където можете да бъдете сами и необезпокоявани (изключите телефоните си!), И помолете вашите водачи, ангели, Възнесените Владици - който ви е най-удобно да потърсите, за помощ.

Продължавайте да молите, молите и молите, защото, когато сте силно стресирани, егото ви ще бъде изключително настойчиво да изпълва умовете ви с тревожни мисли - мисли, които трябва да започнат да се изчистват още сега. Това не е начинът. Ако сте претоварени и стресирани, не можете да мислите ясно, и не е препоръчително да предприемате действия в това състояние на ума ви. За да успокои умът ви егото ви, най-ефективният начин би бил да си повтаряте кратка молитва или мантра докато се успокоите, напявайте си я докато станете в състояние отново да се впуснете в надпреварата. Силното безпокойство, което мнозина от земята преживяват, е капан, защото превъзбужда и замърсява водите на съзнанието ви, пречи на ясната ви преценка. Вие знаете това, защото всички вие сте го изпитвали, така че е важно да откриете вашето тихо и спокойно умиротворяващо ви място, където можете да се оттеглите и да пречистите бушуващите води.

Мнозина медитиращи си представят, че се намират на спокойно място, което лично са посещавали или използват описанието на място, за което са прочели и където се чувстват комфортно. Няма значение кой вариант ще изберете, тъй като е по-важно това място да резонира с вас и винаги да можете да се върнете към него чрез вътрешното си око когато решите да го направите. Вашето его-вероятно ще прекъсва вашия мир, като се опитва да блокира или смущава това умиротворяващо, въображаемо място във вашия ум, казвайки ви, че губите ценно време - време, през което бихте могли ефективно да търсите решение на проблема (ите), които причиняват състояние на тревожност. Нищо не би могло да бъде по-далеч от истината! Спокойното и тихото състояние, което умиротворява пренапрегнатия ви ум, позволява на интуицията ви да навлезе в съзнанието ви. Само това значително намалява стреса, който изпитвате. И когато умът ви е спокоен, вашите водачи могат да се свържат с вас чрез интуицията ви, предлагайки ви напътствията си, които са най-полезни за съответния момент, а те могат да бъдат "точно сега не се прави нищо. Не сте готови да вземете решение. Ситуацията не е толкова неотложна, както ви изглежда. "

Ако това е напътствието, интуитивното ви усещане, чувството, което изпитвате, последвайте го. Вие всички сте наясно с щетите, които може да си причините, ако действате прибързано. Разбира се, ние не говорим тук за всички високоскоростни дейности, в които може да участвате, защото там са необходими добре усвоени реакции, които са внимателно репетирани да се извършват мигновено. Когато се чувствате стресирани, вие често усещате нуждата да вършите нещо сега, и ако това не е отнесено със ситуацията, в която се намирате, това не е добра идея. Ако все още не сте си създали място, в рамките на което можете да се оттеглите, когато нивата на стрес станат прекомерно високи, тогава моля, направете го. Вие се нуждаете и заслужавате вътрешно място, където да се уединявате и успокоявате и е добре да отделите време да създадете едно такова място за себе си, такова място, където да можете в действителност да се допитвате до усещанията си и да можете да се опознаете отвътре.

След като създадете това пространство, използвайте го ежедневно. То ще ви помогне да дадете нов тласък на пламъка на Божествената Любов, който постоянно гори вътре във вас. Пламъците се нуждаят от въздух, така че е необходимо да създадете проект за тях:  пламъкът на любовта вътре във вас просто се нуждае от вашето внимание, признание, така че използвайте ги, за да разпалите вашият пламък и той ще запламти ентусиазирано, затопляйки сърцата ви и укрепвайки вярата ви, че вие сте божествени и обичани деца на Бога, завинаги в неговите мисли.

Вие се нуждаете от захранване, което се подсигурява ежедневно от вашето оттегляне във вътрешните пространства. Ако пренебрегнете или забравите да отивате там редовно, нивата ви на стрес, както разочарованията и съмненията ви ще се увеличават. Когато се почувствате сприхави, раздразнителни, изтощени, това е сигурен знак, че трябва да се оттеглите и да възстановите жизнеността си, вашата жизнена енергия, и да събудите отново пламъка на любовта, който тлее постоянно вътре във вас. Той иска да работи с вас, но може да направи това, единствено, ако Му позволите - чрез отваряне на сърцата си за приемането на сегашния момент, в каквато и форма да се представя.

Съществува единствено Любов. Всичко друго е отвличане на вниманието, илюзорно изкушение да се ангажирате егоистично със света около вас. Да, вие сте в света, но не сте от него, така че единствено любящото отношение ще засили това осъзнаване, засилвайки вашата Светлина ярко в тъмните места, в които може да се намирате и донасяйки утеха на тези около вас. Това е вашата задача, причината за това земно въплъщение, и с постоянното засилване на божествената енергийно поле, което обгръща Земята, вие получавате изобилие от светлина и любов, които да споделите във всяка ситуация, във всеки един момент, във всяка връзка.
 

Вие сте въплътена Любов, не се опитвайте да избягате от тази истина. Много от вас се самоусъждат като твърде недостойни и дори приемат, че това може да е вярно, но това е само егото ви, което се опитва да подкопае вярата и знанието ви, създавайки ви измамно чувство на смирение, в което да укрепите съмненията си. Не се заблуждавайте, вашето его не е мъдрост. То използва грешни мотиви да ви отклони от пътя ви и да ви убеди, че не сте достатъчно добри. Да, всички вие сте ангажирани в нелюбящо поведение, и не вие, а това поведение не е достатъчно добро, а вие сте тези, които можете да промените поведението си.

Полето на Божествената Любов прониква в сърцата на всички на планетата, увеличава осъзнаването на нагласите и поведението, лишено от любов, както и на щетите, които те причиняват, и насърчава хората да се освободят от всичко, което не е в синхрон с него. За по-голямата част  отношението е положително, тъй като все повече стават все по-наясно с правотата на привеждане в съответствие с любов, и тяхната воля за това е все по-силна. Това са наистина невероятни и прекрасни времена да бъдете на Земята. Търсете красотата и я възхвалявайте във всеки един момент, удивлявайте се и се радвайте, тъй като всички вие избрахте да бъдете тук, за да участвате в пробуждането на човечеството.

С толкова много любов, Соул.



Превод: САР
http://johnsmallman.wordpress.com/2013/01/30/intense-anxiety-is-a-trap-because-it-muddies-the-waters-of-your-mind/
http://bulgarianjsmallman.blogspot.com/